Milyen gyerek ágynemű mellett érdemes dönteni?
A gyerek ágynemű minősége nagymértékben befolyásolja a kicsik nyugodt pihenését. Nemcsak az otthoni megoldásokban érdemes gondolkodni, hiszen az óvodai ágynemű szett kiválasztása is időszerűvé válik az évek múlásával. A méret és a vastagság tekintetében egyaránt célszerű szem előtt tartani, hogy milyen körülmények között fogja a kicsi használni az ágyneműt. Napjaink online kínálatában könnyedén rábukkanhat, a minden tekintetben megfelelő gyerek paplan fajtára. 

A gyerek ágynemű ideális mérete

A gyerek ágynemű esetében rendszerint a 100x135 paplan az elterjedt, de a 135x100 paplan is kényelmes a pihenéshez. Az óvodai ágynemű szett esetében érdemes előre tájékozódni arról, hogy mekkora ágynemű szett szükséges. A méret nem minden, hiszen az alapanyagra is kiemelt hangsúlyt javasolt fektetni. A jó nedvszívó képességgel rendelkező, pamutból készült gyermek ágynemű garnitúra az érzékeny bőrnek ideális választás. A vékony ovis takaró kifejezetten alkalmas azokban a helyiségekben, ahol a hőfok magasabbra van állítva. A nyári melegben is megállja a helyét a vékony megoldás, ezért a többféle gyerek paplan egyaránt létjogosultsággal bír. 

Mintás vagy egyszínű? 

Már gyermekkorban is kiemelten fontos, hogy milyen színek, minták veszik körül a kicsit. A gyerek ágynemű kiválasztásakor az állatos, rózsás nyomott mintás darabok éppen úgy rendelkezésre állnak, mint a klasszikus egyszínű huzatok. A lehetőségek tehát adottak és mind az ágynemű, mind a huzatok esetében a minőségi megoldásokra érdemes a hangsúlyt helyezni. 
A rénszarvasok iránt rajong a gyerkőc? Vagy inkább a rózsaszín állatos huzatot szeretné nap mint nap viszontlátni az ágyban? A gyakori mosást igénylő textíliák esetében nem mindegy, hogy milyen minőségű az alapanyag, mennyire komfortos a pihenés során. A természetes pamuttal biztosan nem lehet tévedni. Érdemes a leesésgátlós ágy kiválasztásakor is a divatos, mégis maximális biztonságot kínáló, vidám mintákkal ellátott bútordarabot választani. Fedezd fel a gyerkőc új kedvenceit online!