Milyen elvárások vannak egy sarokkanapéval szemben? Hogyan válassz sarokülőt?
Először is tisztázni kell, hogy mire szeretnéd használni az L-alakú sarokülőt? Csak néha szeretnél üldögélni rajta, mondjuk egy olyan helyre raknád, ami nincs központi helyen, és csak tényleg ritkán huppan rá valaki? Na, akkor nem szükséges túl sok elvárást állítani egy sarokkanapével szemben. 
Abban az esetben viszont, ha nap-mint-nap használnád, akkor más a helyzet. Itt már sokmindent kell nézned.

Először is, át kell gondolni, hogy mekkora helyed van a sarokkanapé elhelyezésére?

Ha nem akarod hogy óriási helyet foglaljon el, akkor bizony a külső, befoglaló méretet kell először is nézni. Itt kezd bonyolódni a helyzet, ugyanis az hogy külsőleg ne legyen nagy, sajnos feltételezi sokesetben hogy a használható felületek sem túl nagyok. Itt kell okosnak lenni. Tehát kívülről ne legyen óriás, de nem szeretnél lemondani a kényelmedről. Legyen tágas az ülőfelület, sokan elférjetek rajta. Igen ritka manapság, hogy az ülőfelület ilyen kisebb típusú sarokkanapéknál is kellő mélységű. Ez bizony 20 cm különbségeket is tud jelenti. Itt tehát figyelni kell a méretekre. Egy 90 cm-es mélység már csúcsszuper! 

Fontos még, hogy kinyitva, ha ketten aludnátok rajta, kényelmes legyen.

Itt aztán tényleg elvérzik a sarokülők nagy százaléka. 120-130 cm szélesség, valljuk be nagyon kevés. Keressünk olyan sarokülőt, aminek kinyitva a fekvőmérete franciaágy méretű. 160x200 cm-es egy franciaágy. Hidd el, ez lesz a kényelmes! Addig keresd, míg nem találsz egy ilyen sarokkanapét! Nem fogod megbánni.

Az ágyneműtartó is sarkallatos pont, hogy hol helyezkedik el, vagy egyáltalán van-e.

Az ágyneműket, takarókat el kell pakolni, kell az az ágyneműtartó! Fontos, hogy hol helyezkedik az el a sarokkanapéban. Ha gyakorlatilag kétemberes mutatvány azt kinyitni, akkor felejtsd el! Nem fogod nap-mint nap-nyitogatni. Inkább ott fogod hagyni, nem szívesen ágyazol majd fel. Fontos tehát hogy jól megközelíthető legyen az ágyneműtartó, vagyis NE a hosszabbik oldal alatt legyen, hanem a rövidebbik oldal alatt, mert azt lehet majd könnyen felnyitni.

A karfák..

Manapság a 30-40 cm széles karfák teljesen értelmetlen dolgok egy sarokülőn. Kell a karfa, de nem ilyen széles, egy kis lakásban meg főleg. Szóval karfa legyen, de csak egy kis csinos. Ne válassz karfa nélküli sarokülőt, mert ha használod állandó fekhelynek, ha nem, akkor is minden lehullik róla. A párnák... stb. A karfa gyakorlatilag összetart. Ha aludni használod, akkor nem fog éjszaka 10x a párnád a földön landolni.. A takaródról már nem is beszélve.
Válassz tehát jól, hidd el megéri!