Miért fontos hogy ágyneműtartós gyerekágyat válassz?

Tudom, azt gondolod, hogy a kicsi gyerkőcnek a takaróját, ágyneműjét majd elrakod „valahova”, ha esetleg el akarod pakolni. Az is lehet hogy úgy gondolod, hogy majd valamivel letakarod napközben a gyerekágyat...

Nem tartjuk jó ötletnek hogy napközben az gyerekágyon maradjon az ágynemű.

Törekedjünk arra hogy pakoljuk el napközben. Miért?

A gyerekágynemű napközben rengeteg port el fog nyelni. A bogarakról, pókokról már ne is beszéljünk. Ha teszel egy próbát, és most kirázod az ágyneműt, meglátod mennyi port rejt.

Az ágynemű a legnagyobb porfogó a szobában. E mellett, ahol a legtöbb időt töltünk a lakásban, ott hullatjuk a legtöbb bőrt, így a poratkáknak igazi melegágya az ágynemű, a nedvesség, és a hőmérséklet is mind hozzájárul ezen élősködők szaporodásához.

Az allergia, és más egyéb higiéniás okok is indokolják, hogy napközben vigyázzunk a gyermek ágyneműjének tisztántartására. A heti rendszeres mosás e mellett is elengedhetetlen.

Szellőztessünk, amennyit csak tudunk, télen is.

Kerüljük a porfogókat a gyerekszobában! Plüssüket gyakran mossuk!

Minimalizáljuk azon játékokat amiket nem használ a gyermek, inkább pakoljuk el, hogy ne porosodjon. Hetente mossuk le a játékokat, a polcokat. Amit csak tudunk pakoljunk el ha nem használjuk, addig se porosodjon.

Visszatérve az ágyneműtartó fontosságára

A gyerekágyak többségéhez nincs ágyneműtartó, hiszen az jelentős költséget jelent, azonban mégis arra ösztönöznék mindenkit, hogy a fenti okok miatt, mindenképp fontolja meg, hogy mit választ.